Bejelentés


ZÖLD ENERGIA Megújuló energiák és hasznosításuk
Keresés a honlapon

FÖLDHŐKOSÁR - ÚJ TALAJFŰTÉSI RENDSZER

A geotermikus energiát előnyben részesítőknek kívánunk egy új, szabadalmaztatott megoldást javasolni : a
FÖLDHŐKOSARAS talajfűtési rendszertA ma használatos hőszivattyús rendszerek jó hatásfokkal rendelkeznek, fűtést-hűtést biztosítanak, használati meleg vizet állítanak elő és szellőztetés terén is kínálnak hatékony alternatívákat.
Miért ajánljuk mégis ezt az újdonságot a jelenleg alkalmazott síkkollektoros, illetve talajszondás technológiák kiváltására ?
1. Újdonság a magyar piacon,de már rég alkalmazott és bevált technológia Németországban.(Több ezer referencia!)
2. 60%-al kisebb a területigénye a talajkollektorokkal szemben. Főképp azon területeknél van előnyük, ahol kisebb a telek, ezáltal a rendelkezésre álló szabad földfelszín!
3. 15-25%-al kisebbek a költségek,mint a szondánál, ahol magasak a fúrási költségek!
4. Pár nap alatt készül el a teljes rendszerkiépítés.
5. A rendszer felépítéséből fakadóan egyszerűbbek és gyorsabbak az engedélyeztetési eljárások.
6. Olyan területen, ahol a talajszondák (pl. sziklás, köves területeken vagy kicsi a szabad földterület) és kollektorok telepítése nem lehetséges, kiváló alternatívát nyújthat!
7. Igen tartós alapanyaguk és egyszerű felépítésük révén élettartalmunk rendkívül hosszú (100 év).
8. Névleges hőelvonási teljesítményük kosárszerű, kónuszos kiképzésük révén, jó talajviszonyok között garantált.
9. A Földhőkosarak telepítése gyors és egyszerű, 1,2 - 4,5 m mélységben történik.
A talaj-víz hőszivattyúkkal egy komplett berendezést kapunk a fűtéshez és a melegvíz készítéshez. A talaj - víz hőszivattyúk a FÖLDHŐKOSARAKON keresztül az energiát a talajból nyerik. A hőszivattyúk hőigénye szerint kell meghatározni a Földhőkosarak számát. A kosarakat egymással összekötve biztosítják egész évben a szükséges energiát.

A rendszerek összeállítását, beüzemelését szakemberek végzik el, mely a berendezések garanciáját is biztosítja egyben.
A kompakt fűtési hőszivattyú, egy beépített használati melegvíz tárolóval, vezérléssel, hőforrás- és fűtési oldali keringtető szivattyúkkal, biztonsági szeleppel és váltószeleppel a használati melegvíz készítés, valamint külön hőcserélővel a passzív hűtés számára készült, de van már olyan készülék is, amely mindhárom funkciót egy egységen belül tartalmazza.
A hőszivattyúkat a piacvezető, a primer erőforrásként szolgáló földhőkosarakat a német technológia képviselője szállítja. A Magyar Állam a lakossági megújuló energiafelhasználást eredményező beruházásokat egyre nagyobb mértékben támogatja
Amennyiben bővebb formában és részletesebben is szeretnél tájékozódni a hőszivattyús - FÖLDHŐKOSARAS rendszerek felől, még több információért - KLIKK IDE

Képgaléria


Hírek
Nem érdekli az embereket az energiatakarékosság?

Sokan nem rendelkeznek megfelelő információval a lehetőségekről, pedig pénzt lehet spórolni velük. A Prímagáz személyes megkérdezéssel, reprezentatív mintán végzett felmérése szerint a megkérdezettek 30 százaléka nem is foglalkozott az energiatakarékosság gondolatával - közölte a társaság az MTI-vel. Akik igen, azok közül 41,8 százalék nem tett érte semmit és csak 28,7 százaléka végzett már valamilyen korszerűsítést. Az energetikai korszerűsítés formái közül a nyílászárók cseréje szerepel az élen, pedig - a Prímagáz megállapítása szerint - ez önmagában gyakran kevesebb energiamegtakarítást jelent, mint azt az emberek gondolnák. A külső falak szigetelése 42,7 százalékkal szerepel, a fűtési rendszer korszerűsítése 25,9 százalékkal a harmadik. Az alternatív energiahordozókat pedig a megkérdezettek mindössze 1,7 százaléka használta fel. Túl sokba kerülne bármilyen átalakítás a megkérdezettek 70 százaléka szerint, ezért azok nem áldoznak az energiatakarékosságra, akiknek leginkább szükségük lenne a spórolásra.

Bill Gates zöld atomreaktorba fekteti pénzét

A Microsoft Corp. elnöke, Bill Gates érdekeltségébe tartozó TerraPower és a japán Toshiba fejlesztési együttműködésre lépett következő generációs, hasadóanyag csere nélküli atomreaktorok tervezésére, írta a Nikkei gazdasági lap.

Zöldminimumot szorgalmaznak a pártok...

"Zöldminimum" elfogadását tartja szükségesnek a környezetvédelem, a fenntartható gazdaság érdekében több párt képviselője is - derült ki a Környezet- és Természetvédő Szervezetek XX. országos találkozóján, Hortobágyon.


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!